Domácí med

Vosk nad zlato – Dalibor Titěra a kol.

certifikovaná metodika

Autor:Dalibor Titěra a kol.
Vydavatel:Výzkumný ústav včelařský, s.r.o.
Rok vydání:2017
Počet stran:28
Jazyk:čeština
ISBN:978-80-87196-25-0
Vosk nad zlato - certifikovaná metodika

Obsah

  1. Cíl metodiky
  2. Vlastní popis metodiky
    • Jak včelí vosk vzniká
    • Chemické složení a fyzikální vlastnosti
    • Produkce vosku na včelnicích
    • Získávání vosku
    • Výroba mezistěn
    • Co ohrožuje kvalitu vosku
    • Kontrola kvality včelího vosku
    • Tradiční postupy čištění vosku
    • Nové možnosti technologie čištění
    • Postup návratu čištěného vosku do včelařského provozu
    • Produkce potravinářského vosku
    • Příklady využití včelího vosku mimo včelařství
  3. Prohlášení o poskytovateli dotace na projekt a projektu, v rámci kterého metodika vznikla
  4. Zdůvodnění, čím je navrhovaná metodika nová
  5. Popis uplatnění metodiky, informace pro koho je určena a jakým způsobem bude uplatněna
  6. Seznam použité související literatury
  7. Seznam publikací, které předcházely metodice a byly publikovány
  8. Přílohy



TOPlist