Domácí med

Správná praxe a kvalita krmení včel pro úspěšné přezimování – Dalibor Titěra a kol.

Metodika

Autor:Dalibor Titěra a kol.
Vydavatel:Výzkumný ústav včelařský, s. r. o
Počet stran:23
Jazyk:čeština
ISBN:978-80-87196-43-4
Správná praxe krmení

Obsah

  • Úvod
  • 1. Přirozená výživa včel a možnosti jejího doplnění
  • 2. Zdroje glycidových a bílkovinných krmiv včel
    • 2.1. Krystalická sacharóza
    • 2.2. Tekuté cukerné roztoky
    • 2.3. Doplňování bílkovin
  • 3. Příprava krmiv
    • 3.1. Roztoky
      • 3.1.1. Příprava roztoků
      • 3.1.2 Podávání roztoků
      • 3.1.3. Prosakovací krmítka
      • 3.1.4. Kažení cukerných roztoků
    • 3.2. Těsta
      • 3.2.1. Příprava glycidových těst
      • 3.2.2. Podávání glycidových těst
      • 3.2.2. Těsta pylová
      • 3.2.3 Těsta medicinální
    • 3.3 Jiné formy krmiv
  • 4. Přehled případů krmení
    • 4.1. Doplňování zimních zásob
    • 4.2. Nouzové doplnění zásob na jaře
    • 4.3. Jarní podněcování
    • 4.4. Překlenutí snůškových mezer
    • 4.5. Krmení rojů a smetenců
    • 4.6. Krmení pro přípravu suroviny na výrobu těst
    • 4.7. Krmení při chovu matek s produkcí mateří kašičky
    • 4.8 Zkrmování zásob po uhynulých včelstvech
  • 5. Problematika zbytků krmiv v medu a falšování medu
  • 6. Krmení z pohledu ekologického zemědělství
  • 7. Závěr
  • 6. Srovnání novosti postupů
  • 7. Uplatnění metodiky
  • 8. Ekonomické aspekty
  • 9. Publikace, které předcházely metodice
  • 10. Literatura a zdroje
  • 11. Další doporučená a rozšiřující literatura
  • 12. Přílohy
    • Tabulka I Charakteristika cukerných roztoků
    • Tabulka II Obsah cukru v roztocích
    • Tabulka III Výživové hodnoty medu
    • Tabulka V Obsah cukrů v plástovém pylu
    • Tabulka VI S jakými cukry se na protokolech o rozboru sirupu nebo medu setkáváme?


.

TOPlist